Citronkladdkaka med cheesecake

-

En efterrätt som bara lät för god för att låta bli hittade jag inne hos Matplatsen. En citronkladdkaka med cheesecake. Två goda efterrätter i en och dessutom med citronsmak. Sen passar den gula färgen extra bra i dessa påskdagar, tycker ni inte? Mums!

Citronkladdkaka med cheececake

2 ägg
2 dl socker
150 g smält smör
ca 3/4 dl pressad citron
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver

Cheesecakeswirl:
175 g cream cheese
1 äggula
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker

Smält smöret och dra av plattan. Häll ner sockret och rör runt så det löses upp. Knäck ner äggen en i taget och rör mellan. Pressa ner citron och rör igen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Det blir ganska lös men den blir bra vid gräddning. Häll i en smord form (ca 20 cm diameter) med bakpapper i botten.

Blanda i hop ingredienserna till cheesecakesmeten och spritsa ut över kakan. Gärna med en sprits och ett snyggt mönster. Jag valde en kanelbullesnurra.

Citronkladdkaka med cheesecake
Citronkladdkaka med cheesecake

Grädda i 175 C ca 20-25 min (den ska vara ganska kladdig, sätter sig sen). Låt kallna i kylen. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde. Snyggt också med en skiva citron.

En efterrätt eller fika som också kommer att passa utmärkt i sommar, med jordgubbar eller vinbär till. Midsommarefterrätten kanske?

Citronkladdkaka med cheesecake
Citronkladdkaka med cheesecake
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar