Sockerkaka med kondenserad mjölk

-

Regnigt i luften idag och knappt fem grader varmt utomhus. Vad passar då bättre än att vara inomhus och baka någon god kaka? Jag bakade en sockerkaka med kondenserad mjölk igår som blev väldigt populär. För att spetsa till det lite extra så valde jag att bryna smöret också – det är så gott! I övrigt en helt vanlig sockerkaka:

50g smält smör (ev brynt smör om du vill)
2 ägg
2 dl socker
0,5 dl kondenserad mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

smör och kokosflingor för att smörja formen

Sätt ugnen på 175grader och smöra valfri sockerkaksform.
Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan ner kondenserad mjölk. Blanda torrvarorna först för sig, och sen ner i äggsmeten. Avsluta med mjölk och det brynta smöret. Häll upp i din ugnsform och grädda i ca 30 min. Prova gärna med en sticka så du ser att sockerkakan är klar.

Sockerkaka med kondenserad mjölk
Sockerkaka med kondenserad mjölk

När sockerkakan är ute ur ugnen så lägg en tallrik ovanpå och vänd på alltihopa direkt. Då lossnar sockerkakan enkelt från sin form och den kan få svalna på tallriken (med formen ovanpå).

Sockerkaka med kondenserad mjölk
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Kommentera