Regnigt i luften idag och knappt fem grader varmt utomhus. Vad passar då bättre än att vara inomhus och baka någon god kaka? Jag bakade en sockerkaka med kondenserad mjölk igår som blev väldigt populär. För att spetsa till det lite extra så valde jag att bryna smöret också – det är så gott! I övrigt en helt vanlig sockerkaka:
50g smält smör (ev brynt smör om du vill)
2 ägg
2 dl socker
0,5 dl kondenserad mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
smör och kokosflingor för att smörja formen
Sätt ugnen på 175grader och smöra valfri sockerkaksform.
Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan ner kondenserad mjölk. Blanda torrvarorna först för sig, och sen ner i äggsmeten. Avsluta med mjölk och det brynta smöret. Häll upp i din ugnsform och grädda i ca 30 min. Prova gärna med en sticka så du ser att sockerkakan är klar.
När sockerkakan är ute ur ugnen så lägg en tallrik ovanpå och vänd på alltihopa direkt. Då lossnar sockerkakan enkelt från sin form och den kan få svalna på tallriken (med formen ovanpå).