Citronmousse med granatäpple

-

För ett par veckor sedan så var vi på middag hemma hos ett par vänner och fick en god skaldjurspasta följt av en citronmousse med granatäpple. Så roligt att få träffas även om det är i små sammanhang. En soft vardagsmiddag var det, då det stämmer bäst överens med mitt schema med tjejerna. Jag vill helst vara hemma på helgerna och även vara körbar för att kunna hämta. Livet som ungdomsförälder.

Men tillbaka till citronmoussen. Så smidigt att göra efterrätten dagen innan och ha redo i kylskåpet. Bara att ta fram och garnera så är allt klart! Det här är en lite lättare mousse då den inte innehåller grädde och den kändes väldigt fräsch!

Citronmousse för 4-6 personer:

200 g färskost
3 dl gräddfil
2 dl Lemon curd
1 tsk vaniljsocker
Ev skal av 1 citron

Garnera med granatäpple, apelsinfiléer och gärna mynta

Mät upp ingredienserna i en bunke och vispa med elvispen så du får en helt slät mousse. Mät upp i portionsglas och ställ in i kylen tills det är dags för servering. Det räcker med ett par timmar, men glasen kan även stå i kylskåpet ett dygn så riktigt smidigt!

När det är dags för servering, ta fram dina glas och garnera med granatäpple, apelsinfiléer och gärna färsk mynta.

Citronmousse med granatäpple
Citronmousse med granatäpple


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera