Plåtmat med kyckling och nudlar

-

Att laga en form med mat och ställa den formen på bordet för gästerna att ta för sig ur. Det är snyggt, det är gott och det är smidigt! Jag gjorde en plåtmat med kyckling och nudlar som jag rekommenderar ikväll som soft fredagsmiddag alternativt nästa gång ni får hem en gäst eller två (vi avvaktar med de större festerna och har sparsamt med umgänge där alla är friska).

Så här gjorde jag för oss fyra i familjen (och passar inte dagens plåtmat, så har jag mina andra varianter här):

10 kyckling innerfiléer (de tinar ganska snabbt på en tallrik)
1 hackad vitlöksklyfta
1 dl Kikkoman Poke Sauce
8-10 broccolibuketter

1 paket äggnudlar
2 nektariner
1 näve sötmandel
Sweet chilisås
Poke sauce
Salt & Peppar

Börja med kycklingen. Sätt ugnen på 175 grader och ta lite olja i en ugnsform. Lägg ner kycklingbitarna och även halverade broccolibuketter. Pensla Poke sauce över alltihop och strö även över hackad vitlök. Sätt i en termometer i den tjockaste kycklingbiten och sätt in i ugnen. Kycklingen är klar vid 70 grader, så ta ut formen, plocka bort kycklingen och sätt in broccolibuketterna igen. De tar oftast längre tid på sig.

Under tiden kycklingen är i ugnen, sätt igång en vattenkastrull för att koka nudlar. De kokar på ca 4 min. Häll av dem och häll upp dem i botten på en ny form. Kycklingbitarna kan du skiva i snygga skivor och lägga på. Fortsätt med nektarinbitar, broccolibuketterna och hackad sötmandel.

Toppa till sist din plåtmat med kyckling och nudlar med mera poke sauce, sweet chilisås, salt och peppar. Servera ev med creme fraiche och sweet chilisås samt ev olika asiatiska såser (vi har ett par stycken, köpta i Thailand).

Plåtmat med kyckling och nudlar
Plåtmat med kyckling och nudlar

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar