Kattrumpans B&B i Kalmar

-

På knappt tio minuters promenad från buss- och centralstation i Kalmar, på knagglig kullersten, ligger söta Kattrumpans B&B på Kvarnholmen. Ett litet ställe med bara fyra rum men centralt och bra.

Kattrumpans B&B

Och vilket rum vi fick! Rummen har olika namn som har någon anknytning till huset och vi fick rummet Wilhelm som ligger ut mot gatan. Utanför vårat rum fanns ett ”vardagsrum/matsal” som vi hade fri tillgång till. Då vi var själva på vår våning så gjorde det att vårt boende kändes som en svit istället.

Kattrumpans B&B
Kattrumpans B&B

Toa och dusch i korridoren, men samma sak här – då vi var själva så kändes det som vår egen. På vår våning fanns även köket och det var helt ok att göra kaffe och ta sig en hårdmacka även efter att frukosten var bortdukad.

Kattrumpans B&B

Oftast bor vi på hotell när vi är ute, men det är alltid roligt att prova något annat. Hotellen ser ju oftast ganska likadana ut och ha likadana utbud. Här fanns det istället olika söta kaffekoppar och udda bestick och en öppen kyl dygnet runt.

Ägarna Helene och Björn är väldigt trevliga och bor själv på övervåningarna. De använder sin trappa ner och sen samma hall som vi hade, så det var enkelt att stanna till och antingen be om något eller bara kallprata om Kalmar.

Kattrumpans B&B
Kattrumpans B&B
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera