Banankaka med Marabou Pepparkaka

-

Jag gillar goda kakor. Jag gillar att göra klipp och kan anstränga mig ganska långt för känslan av att göra en bra affär. Det senare är anledningen till att jag ibland handlar min mat på Matsmart.

Att jag sedan bakar en banankaka med Marabou Pepparkaka är en kombination. Ta vara på bruna söta bananer så de inte ska kastas och använda billig (men innan Bäst Före-datum, just denna går ut i augusti 2021) choklad.

150 g mjukt smör
2 dl socker
1 dl florsocker
3 st mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
50-150 g choklad (mängden spelar inte så stor roll, så ta choklad du har över. Själv hade jag tänkt 180g men det ”försvann” 30-40g medan jag hackade chokladen)

Börja med att ta fram smöret en stund innan, så det hinner bli lite mjukt. Alternativt mät upp rätt mängd smör och hyvla det med osthyveln. Låt ligga luftigt i bunken medan du mosar bananerna och hackar chokladen. Sätt ugnen på 200 grader och smöra en form med smör och vetekli (eller ströbröd).

Hyvlat smör

Vispa samman smör, socker och florsocker, alternativt mosa ihop med en gaffel. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med äggen i smörsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och hacka chokladen. Blanda allt tillsammans och häll över i en ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min men gör ett stickprov för att se så kakan är genomgräddad.

Banankaka med Daimchoklad
Banankaka med Daimchoklad

Låt svalna medan kaffet kokar och pudra gärna över lite florsocker precis vid servering.

Banankaka med Marabou Pepparkaka
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera