Pastagratäng med zucchini och Mascarpone

-

Enkla, goda vardagsrätter kan vi väl inte få för många av? Och dessutom enkelt att göra lite extra, så det räcker till två middagar alternativt ett par matlådor? Pastagratäng med zucchini och Mascarpone uppfyllde alla mina krav för en god vardagsmiddag och något jag gärna äter igen.

Receptet har jag hittat inne hos Köket och Siri Barje. En kock som lagar mest vegetarisk kost och som jag gärna hämtar inspiration ifrån.

Pastagratäng med zucchini och Mascarpone

400 g torr pasta, jag valde Pappardini från en tidigare Smakbox
3 msk olivolja
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 burk hela konserverade tomater
2 msk tomatpuré
1 zucchini
1 burk Mascarpone
2 dl riven vällagrad ost, jag blandade en kantbit Prästost och Parmesan
Salt & Peppar
Ev färsk basilika till servering
Ev snygga cocktailtomater till servering
Ev Creme fraiche till servering

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt igång en pastakastrull och ta fram en stekpanna. Hacka lök och vitlök och stek i olja tillsammans med tomatpuré 2-3 minuter. Fyll på med de konserverade tomaterna och låt puttra medan pastan kokar ca 4 min (så de är halvfärdiga alltså). Under tiden hinner du skära zucchinin i mindre tärningar och lägga ner dem i tomatsåsen (de behöver inte ligga i länge, de hinner bli klara i ugnen sen).

Häll av pastan och ta i Mascarponeosten och även tomatsåsen med zucchinitärningar. Blanda runt i kastrullen och ta sedan fram en ugnsform. Ta olja i botten och häll sedan över pastablandningen. Smaksätt med salt & peppar och toppa sedan med riven ost. Sätt in i ugnen 15-20 min så osten hinner smälta.

Servera din pastagratäng med zucchini och Mascarpone med färsk basilika, halverade cocktailtomater och gärna en klick creme fraiche.

Pastagratäng med zucchini och Mascarpone
Pastagratäng med zucchini och Mascarpone
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBanankaka med Marabou Pepparkaka
Nästa artikelSnabb paprikapasta

Kommentera