Kort om tid och vardagsmat. Ibland blir det bara så gott fastän jag bara tagit vad jag hade hemma och behövde göra av med. En snabb paprikapasta kokade jag ihop igår och alla blev mätta och nöjda runt bordet. En något lyxigare middag hade det blivit med tex vitlöksbröd på sidan, men det hade jag inte den här gången.
Pasta för fyra personer, jag tog gammeldags makaroner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 zucchini
1 gul paprika
Ca 1 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
Ev 1/2 burk Bonjour kantarellost
1 msk soja
1-2 msk paprikapesto
Salt och peppar
Ev färsk basilika som garnering
Sätt igång en pastakastrull. Hacka lök och vitlök och lägg ner i en stekpanna. Låt fräsa medan du skär tärningar av zucchini samt paprika i mindre bitar. Lägg ner och låt dem fräsa ett par minuter.
Fyll på med creme fraiche, grädde, kantarellost, soja och paprikapesto. Låt puttra tills pastan är klar. Häll av och vänd ner pastan i stekpannan. Blanda runt och smaksätt med salt och peppar.
Häll gärna snabb paprikapasta i en snygg skål som du ställer fram på bordet och garnerar med färsk basilika. Det är alltid godare ifall det är snyggt upplagt, så gör dig gärna till även till vardags.