Sgroppino som fredagsdrink

-

Åh, här kommer en ny favorit bland mina drinkar. Svåruttalad men god! En citronsorbetdrink från Italien, närmare bestämt Venedig, som italienarna gärna tar som en efterrätt. Sgroppino som fredagsdrink. En riktigt läskande och god drink som du absolut ska spara för sommarens varma dagar.

Det finns lite olika recept på denna goda drink men jag har kopierat Victorias recept rakt av. Mums!

Sgroppino som fredagsdrink

Sgroppino som fredagsdrink

För två glas:

1/2 paket citronsorbet
6 cl vodka
2 cl limoncello
ca 1-2 dl mousserande vin
(ev ett par isbitar)

Lägg två champagne- eller vinglas i frysen så de blir riktigt kalla. Se till så ingredienserna är riktigt kalla de med. Mixa samman citronsorbet, vodka och limoncello i en blender. Tillsätt ev ett par isbitar om ni vill ha den riktigt kall. Häll upp i två glas och toppa med mousserande vin. Rör om och servera genast.

Riktigt läskande och god!

Sgroppino som fredagsdrink
Sgroppino som fredagsdrink

För en alkoholfri variant, så funkar det utmärkt att mixa sorbet + alkoholfritt bubbel. Det är alltid roligt om alla i sällskapet kan dricka ”samma” drink.

Vill du botanisera bland mina drinkar, så hittar du hela kategorin här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar