Enklaste rabarberkakan

-

Ni kanske minns min cliffhanger från häromdagen? Då jag postade min råkräm och hintade om att det skulle komma en god kaka också? Jag hittade den enklaste rabarberkakan inne hos Fredriks fika som jag provade tillsammans med råkräm. Kanske ett passande fika till morgondagens nationaldag?

Kakan och råkrämen fick Alva att utbrista: Mamma, det här är den godaste kaka du någonsin har bakat! Den kan du få baka varje dag hela sommaren.

Bästa berömmet när det kommer från ens tonåring, eller hur? De har dessutom hunnit prova några olika kakor, så de har ett bra utbud att utgå ifrån. Testa vetja, du kommer inte att bli besviken. Och nej – det ska inte vara bakpulver i kakan.

3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2-3 rabarberstjälkar
cirka 100 g smör
2 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en springform på cirka 22 cm i diameter. Alternativt spänn fast ett bakplåtspapper i botten och klistra fast längs kanten.

Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölet och rör till en slät smet. Häll smeten i din bakplåtspappersklädda form.

Skölj och skär rabarbern i centimeterlånga bitar och lägg ut dem i ett jämnt lager över kakan. Hyvla smöret över kakan och strö sist över pärlsocker.

Enklaste rabarberkakan

Baka kakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter, känn efter med en sticka i mitten. När stickan kommer ut ren, så är kakan klar.

Enklaste rabarberkakan

Pudra gärna lite florsocker över när du ställer fram den på bordet. Servera enklaste rabarberkakan med råkräm och du har en av sommarens godaste efterrätter eller fika.

Enklaste rabarberkakan
Råkräm till sommarens efterrätter
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera