Pastasallad på nationaldagen

-

Ok, ett lite sent inlägg idag men jag har haft en såå skön dag utomhus i trädgården. Alva klippte gräsmattan och jag har rensat rabatter tillsammans med en granne. Så gött att vi då hade en färdig pastasallad på nationaldagen. Bara att ta fram och börja äta. Härligt med sommar och framför allt sommarvärmen!

Och egentligen, finns det något somrigare och svenskare än en soft pastasallad? Denna gång hade jag grillad kyckling i min sallad, men det går lika bra att köra salladen vegetarisk.

Pastasallad på nationaldagen

6-8 portioner pastasallad på nationaldagen

1 grillad kyckling
500 g pasta (jag tog min pasta Berruto från Smakbox Jubileum)
400 g majs
1 gurka
1 förp svarta bönor, avsköljda
2 st paprikor (gärna 2 röda eller 1 gul och 1 röd)
Några cocktailtomater
1 stor burk majs
1 burk soltorkad tomat (ca 250 g)
1-2 nektariner

Dressing:

3 dl creme fraiche
2 dl gräddfil eller filmjölk
1,5 dl majonäs
1,5 dl chilisås (jag använder alltid Heinz chilisås)
1 tsk senap
Örtsalt/salt och svartpeppar

Börja med att bena ur kycklingen och dela köttet i mindre bitar (enklast direkt när ni kommer hem från affären och kycklingen fortfarande är varm). Jag kan göra det här när jag hittar en grillad kyckling på halva priset (efter kl 20 på min lokalbutik), sen sparar jag kycklingköttet i en låda i frysen tills jag behöver det.

Koka pastan och skölj den i kallt vatten efteråt. Låt rinna av ordentligt och lägg upp i en snygg skål tillsammans med kycklingbitarna. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll hälften av dressingen över pastan. Rör om ordentligt.

Hacka grönsakerna (ta de grönsaker du gillar, det behöver inte vara exakt de jag nämnt) i önskad storlek och tillsätt dem sedan till pastasalladen. Blanda lite till.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, om du gillar örter kan du ha i persilja, gräslök, basilika osv. Ställ sedan i kylen en stund innan servering, gärna några timmar. Funkar alldeles utmärkt att förbereda salladen dagen innan servering, täck väl och förvara i kylen tills det är dags att avnjuta den. Gott med fetaost bredvid samt resterande dressing.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelEnklaste rabarberkakan
Nästa artikelSmakbox Njutning

Kommentera