Spenatlasagne med chèvre

-

Meatfree Monday även på semestern? Såklart! Och gärna ännu fler vegetariska dagar i veckan. Jag lagade en spenatlasagne med chèvre före helgen. Flera anledningar: jag älskar chèvre, lasagne är gott och det är enkelt att laga mycket mat. Sen hade jag en påse spenat i frysen som jag inte riktigt vet när jag köpte – dags att göra av med alltså.

Receptet har jag hittat i en Coop-tidning och sparat en utriven sida. Ibland (men alldeles för sällan, mina pappershögar blir bara högre och högre) försöker jag laga från mina utrivna sidor, så jag faktiskt kan kasta själva papperet.

400g fryst bladspenat (min påse var 450g men jag tog hela påsen)
Salt & peppar
1/2 zucchini i tunna skivor
180-200 g chèvreost
1 burk soltorkade tomater (200g), avrunna
3 dl creme fraiche
2 dl vatten
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano eller timjan
Torra lasagneplattor (ej färska, det blir för blött då)
Riven ost
Ev en mozzarellaost
Peppar

Ta fram och tina spenaten. Salta och peppra. Ställ åt sidan.

Smula ner chèvren i en bunke och tillsätt strimlade soltorkade tomater, creme fraiche, vatten, vitlök och timjan. Mixa med en mixerstav till en hyfsat slät ostsås.

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Häll lite av ostsåsen i botten, lägg på lasagneplattor. Bred ut spenat och lägg ett lager zucchiniskivor. Varva sedan tills spenaten är slut och avsluta med lasagneplattor högst upp. Häll över resterande ostsås.

Toppa din lasagne med mozzarellaost-skivor och sedan riven ost. Avsluta med peppar. Sätt in i ugnen tills lasagnen blivit gräddad.

Spenatlasagne med chèvre
Spenatlasagne med chèvre

Servera din spenatlasagne med chèvre tillsammans med ytterligare sallad och kanske något med crunch på sidan. Nachochips och en klick creme fraiche funkar alltid. Kanske med sweet chili på toppen också. Nåväl, vi hade en middagsgäst, så jag prioriterade att få fram maten på bordet istället för världens snyggaste bild.

Spenatlasagne med chèvre
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera