Cykla sydkustleden mellan Höllviken och Malmö

-

Sista dagen och sista sträckan. För den här gången. Nu skulle vi cykla sydkustleden mellan Höllviken och Malmö. Lämna tillbaka cyklarna och ta flyget hem. Men en dag kvar först – häng med!

Kungshagagård

Vi vaknade på vårt boende på Kungshaga gård där frukost vanligtvis ingår, men som de i dessa Coronatider valt att ta bort. Att frukosten skulle utgå visste vi om då vi bokade, så det var ingen överraskning. Vi hade istället siktet inställt på hamnen i Skanör, där vi stämt träff med några andra bloggkollegor. Läs mera här och se även vår lunch på Lindas Fingermat.

Bloggmeetup i Skanör

Bloggmeetup

Ett par väldigt trevliga och goda timmar senare, så var vi på väg norrut mot Malmö. Från Skanör tillbaka upp till Kungshaga gård innan vi svängde vänster och norrut. Det kan kännas att en är så nära, men vi skulle ändå cykla sex mil den dagen. Så här kommer en bildserie:

Bron mellan Skanör Falsterbo
Vi lämnar Skanör Falsterbo och cyklar tillbaka över bron vid Ljunghusen
Maria Sydkustleden innan Malmö
Ett stopp i Tygelsjö längs vägen upp
Cykla sydkustleden mellan Höllviken och Malmö
Vi cyklar in i Malmö stad

Öresundsbron

Cykel Öresundsbron
Söder om Öresundsbron fick vi en vacker vy över bron
Maria Öresundsbron cykel
Vi cyklade under bron och fick en fin bild på norrsidan också
Cykel Turning Torso

Framme i Malmö! En lång sträcka från Öresundsbron (där jag trodde att vi var framme i Malmö men vi var fortfarande en bit ifrån). En lång sträcka var Ribersborgsstranden där det vimlade av människor både till fots och på cykel. Så roligt med sommar och värme som lockar ut oss!

Ohboy Hotell Malmö

Vi hade hittat ett lägenhetshotell via Svenska Turistföreningen. Granne med Turning Torso. Så enkelt och smidigt att bo mitt i stan.

Ohboy Hotell Malmö
Ohboy Hotell Malmö
Ohboy Hotell Malmö

Vi packade in oss i lägenheten och sen tog vi cykeln på stan. In i slottsparken och sen vidare till vårt cykelavlämningsställe. Det var andra gången vi hyr cyklar av TravelShop i Malmö och båda gångerna har funkat riktigt smidigt!

Vi tog dagens RunStreak tillbaka till vårt hotell och sen köpte vi sushimiddag på Ica. Sushikartongerna tog vi med oss och satte oss nere vid vattnet vid Sundspromenaden. Med utsikt över Öresundsbron och spelande musikanter. Så mysigt och vacker utsikt! Jag är nyfiken på Malmö och skulle vilja upptäcka mera. Vi får se när det blir.

Vill ni läsa om hela vår cykelsemester, så hittar ni alla delar här.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

    • Ja, det skulle vara jätteroligt! Jag gillar Malmö och skulle gärna tillbringa mera tid där och få upptäcka mera :)

Lämna ett svar