Ugnsbakade potatishalvor

-

Något jag inte är så värst förtjust i, det är kokt potatis. Det kan vara gott ibland, ifall det serveras till en bra rätt, men min första känsla är att det inte är så kul. Ugnsbakade potatishalvor eller klyftpotatis däremot, det kan jag äta hur mycket som helst av. Av någon anledning så är det bara såå gott!

Eller jag ska rätta mig själv. Kokt färskpotatis som jag får äta med smör är också magiskt gott och även det kan jag äta hur mycket som helst av. Men kokt vinterpotatis kan jag faktiskt avstå och äta något godare.

Häromdagen gjorde jag ugnsbakade potatishalvor som jag serverade med ugnsbakad lax och en kall dillsås. Supergott i all sin enkelhet. Ta gärna de lite mindre potatisarna, de som man ändå inte gör något med. De blir supergoda och blir klara ganska snabbt.

Potatis (ta fler än vad du tänkt från början, då det kommer att bli åtgång)
Smör & Rapsolja (ta olja för en vegansk rätt)
Salt & Peppar
Timjan (eller annan passande krydda som du gillar)

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsform och ta lite smör & rapsolja i botten. Tvätta potatisarna och dela dem i två delar. Lägg i ugnsformen med den snittade sidan upp. Smaksätt med salt, peppar och gärna timjan. Avsluta med lite smör & rapsolja högst upp. Sätt in ca 30 min i ugnen – känn med en sticka när de är klara.

Servera till valfri middag, ugnsbakade potatishalvor passar till det allra mesta. Här blev det till ugnsbakad lax och en god dillsås.

Ugnsbakade potatishalvor
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSmakbox Starta igång
Nästa artikelAugusti 2021

Kommentera