Augusti 2021

-

Ny månad och ny månadssammanställning. Denna gång augusti 2021 – hur gick det då egentligen? Jag brukar ta en tillbakablick i statistiken och titta över vad som gick bra. Jag tar också chansen att pusha för ett par andra inlägg som jag postat under månaden.

Så det recept som ni läste flest gånger under augusti 2021 var ugnsbakade majskolvar. En enkel rätt, men att ugnsbaka dem är också otroligt mycket enklare än att tända grillen och grilla dem ett par minuter.

Ugnsbakade majskolvar

Krusbär & rabarbersylt tog sedan andraplatsen och det är verkligen läge att ta vara på våra bär. Ta vara på och kunna fortsätta njuta under den kalla vintern sen.

Krusbär och rabarbersylt

Men tillbaka till augusti 2021. Några inlägg som jag postat har inte riktigt fått den uppmärksamhet som jag tycker att de förtjänar. Därför vill jag ge dem en push till.

Asiatiska köttbullar var väldigt goda hemrullade köttbullar som vi festade på i flera dagar. Vi åt dem med både ris och med potatis och det fungerade lika bra. Grundreceptet var dessutom med nudlar, så testa gärna det också.

Asiatiska köttbullar i jordnötssås

En rätt som fick många visningar men som ändå förtjänar ännu fler, är min Kyckling Cashew som på Kinarestauranger. Ett stort vackert fat med väldigt god mat. Servera ris på sidan.

Kyckling cashew

Jag har också en hel del vegetariskt. En rätt är ju kantarellpasta. Ut och plocka kantareller, det ska enligt uppgift finnas ovanligt mycket i år, så ut och fyll frysen! Jag önskar att jag hade några färdiga ställen att åka till, men jag måste ut för att hitta egna. Alla pratar om kantarelltoasts men ifall man vill ha lite mera mat så funkar en pasta utmärkt!

Snabb kantarellpasta

En annan god rätt som endast innehåller lufttorkad skinka (så den är väldigt lätt att göra vegetarisk) är min Burratasallad som jag knåpade ihop tillsammans med Saga. Mums tyckte alla som satt runt bordet!

Burratasallad med lufttorkad skinka

Någon efterrätt kan vi väl klämma in också? Min blåbärsdessert är så galet god, så jag hoppas att ni testar den. Vi var så nöjda, så jag gjorde den två dagar på raken och vi festade loss!

Blåbärsdessert i portionsglas

Till slut vill jag berätta än en gång om vårt mysiga äventyr Mystyr. En glampingutflykt som innehåller både kanot och ett urmysigt ställe ute på en klipphäll. Såå såå härligt, mysigt, underbart och bra. Lite kallt på kvällskvisten, men det finns utvecklingsfunderingar i den här frågan, så fortsätt att följa Surfbuktens äventyr.

Mystyr - Glamping i Jämtland
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar