Burratasallad med lufttorkad skinka

-

En matvara som har slagit stort i år är Burrata. Citatet nedan från Zetas hemsida. Jag har tänkt att jag ska prova men häromdagen blev det av. Saga var initiativtagare till denna burratasallad med lufttorkad skinka då hon verkligen gillar Burrataost. Jag blandade ihop en sallad på vad jag hade hemma samt vad vi tycker är extra gott. På semestern får en lyxa till det!

Burrata är en handgjord delikatessmozzarella från den syditalienska regionen Apulien. Burrata, som kommer av italienskans burro smörig, är en extra krämig mozzarella, som är gjord på en blandning av mozzarella och grädde.

Så här gjorde jag vår Burratasallad med soltorkad skinka:

Burrataost, vi lyxade med två st för att alla skulle få smaka
Isbergssallad
Ruccola
1/2 – 1 gurka
2 stora tomater eller en ask cocktailtomater
1 avokado
Lufttorkad skinka
Förkokta majskolvar
Cashewnötter
Balsamicovinäger

Börja med majskolvarna. Dela varje majskolv i tre och sätt in i ugnen på 200 grader. Smör i botten och lägg även lite smör uppe på varje kolvbit. Snurra kolvarna efter halva tiden. Läs mera här. Toppa med salt.

Ta fram ett fint fat (även här är Johannas superfina egengjorda keramikfat) och lägg sallad i botten. Jag hade både isbergssallad och ruccola. Fortsätt med gurka och tomater.

När majskolvarna är klara, placera ut dem på fatet. Lägg även ut Burrataosten och avokado i fin form. Fortsätt med lufttorkad skinka rullade som rosor och strössla över grovhackade cashewnötter. Toppa med svartpeppar och ringla gärna balsamicovinäger högst upp.

Burratasallad med lufttorkad skinka
Burratasallad med lufttorkad skinka
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSommarkladdkaka med jordgubbar
Nästa artikelJuli 2021

Kommentera