Sommarkladdkaka med jordgubbar

-

Finns det något bär som är mera sommar än jordgubbar? Visst finns det många andra goda bär men just jordgubbar (kanske i en skål med grädde?) andas sommar på ett oslagbart sätt. Jag plockade en omgång jordgubbar hos Ås Trädgård och åkte hem. En del blev just efterrätt med grädde men jag bakade även en sommarkladdkaka med jordgubbar.

Jordgubbar Ås Trädgård

Det godaste är ifall ni smörar formen med riven kokos som komplementerar den söta kakan alldeles utmärkt, men det fungerar såklart med vanligt ströbröd eller vetekli. Vetekli kanske låter udda, men fungerar utmärkt istället för ströbröd. Det var min mammas idé och något jag är uppväxt med.

125 g smör
2 dl socker
1 gnutta salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
250 g färska jordgubbar
florsocker

Smält smöret och låt svalna något. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen ett i taget och rör tills smeten är smidig. Kläm fast ett bakpapper i en springform och smöra och bröa kanten med riven kokos.

Häll i smeten och stick ner halverade jordgubbar i. Grädda kakan i 180 C, 20-30 min. Den ska vara fast men kladdig. Låt svalna och vispa grädde eller vaniljglass till servering. Det är också alltid vackert att sikta över florsocker innan servering. Ät din sommarkladdkaka med jordgubbar utomhus och njut av sommaren.

Sommarkladdkaka med jordgubbar
Sommarkladdkaka med jordgubbar
Jag gräddade min kaka för länge, så den är inte kladdig. Men no worries – kakan är supergod ändå!
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera