Zucchinirullar med kyckling och haricot verts

-

Små goda zucchinirullar med kyckling och haricot verts. Med en krämig ricottakräm som håller ihop rullarna. Riktigt goda små rullar som nog skulle bli lite mera middag med tex ris på sidan. Eller kanske att äta som snacksbitar som välkomst eller förrätt? Goda var de oavsett!

Receptet som jag fick inspiration ifrån kommer från Köket, men jag ändrade både här och där enligt vad jag hade hemma. Så här blev mina rullar för ca tre personer:

1 zucchini
1 kycklingfilé
Haricot Verts
Salt & peppar

Ca 150 g ricotta
1/2 kruka basilika
Solroskärnor
Salladskrydda

Skär kycklingfilén i tunna stavar, ca 3 cm långa. Fräs dem i en stekpanna och lägg åt sidan. Skär zucchinin i tunna skivor med hjälp av en osthyvel och fräs dem hastigt på båda sidor. Lägg åt sidan. Skär långa haricot verts så de blir ca 3 cm.

Blanda ihop ricottakrämen i en skål och sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsfast form och smörj botten.

Zucchinirullar med kyckling och haricot verts

Lägg fram en zucchiniskiva på en skärbräda, smeta på lite av ricottakrämen följt av en kycklingstav och lite haricot verts. Rulla ihop zucchiniskivan och lägg som en rulle i ugnsformen. Fortsätt med resterande skivor och lägg i ugnsformen. Sätt in i ugnen ca 20 min.

Zucchinirullar med kyckling och haricot verts

Under tiden hinner du blanda en god sallad att äta på sidan av dina zucchinirullar med kyckling och haricot verts.

Zucchinirullar med kyckling och haricot verts
Zucchinirullar med kyckling och haricot verts
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelAugusti 2021
Nästa artikelKrabbelurer, fluffiga plättar

Kommentera