Hösten kryper närmare och närmare. Det känns skönare och skönare att bara ligga kvar i sängen på helgen och inte ha bråttom upp. Efter en skön sovmorgon så lyxar jag dessutom gärna med en god helgfrukost. Någon som känner igen sig? Till denna helgfrukost så gör jag ibland krabbelurer. En typ av fluffiga plättar som delvis påminner om amerikanska pannkakor eller american pancakes.
Krabbelurer för fyra personer:
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
Garnerning : strösocker & kanel
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Knäck ner äggen och rör runt, innan du häller på mjölken. Det blir en ganska tjock smet, men det ska det vara. Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut krabbelurer i stekpannan. Stek dem på medelstark värme tills de fått en gyllene färg.

Under tiden fyller du en platt tallrik med socker och kanel. När dina krabbelurer är färdigstekta, så doppa dem i kanelsockret direkt, så att sockret fastnar.


Servera tillsammans med ljus sirap och Keso. Saga tar ibland Nutella (ifall vi har hemmagjord Nutella hemma) och grädde, men det passar inte mig riktigt. Att ta Keso på sidan, var istället ett väldigt fräscht tillbehör. Smaklig måltid!
