Färsk pasta är en lifesaver ibland. När tiden är knapp och jag vill ha god mat snabbt, då blir det ofta färsk pasta. Vår lördagsmiddag tomattortellini med ädelostsås. Enkelt, snabbt och gott!
För två personer:
1 förp färsk tortellini tomat & mozzarella
0,5 gul lök
0,5 vitlöksklyfta
1 tomat
ca 1 dl creme fraiche
1 bit ädelost
Peppar
Ta fram två kastruller och häll pastavatten i den ena. Hacka lök, vitlök och tomat och låt fräsa en kort stund i den andra kastrullen. Mät upp creme fraiche och ädelost (ta mindre ifall du är tveksam eller mer ifall du verkligen gillar ädelost). Lägg allt i lökkastrullen och låt osten smälta sakta.
När pastan är klar, häll av pasta vattnet och häll ner din tomattortellini i samma kastrull. Blanda om så det kommer god sås runt om din tortellini och smaksätt med peppar.
Ta fram ett snyggt fat, bottna gärna med sallad (ruccola eller spenat tex) och häll upp pastan snyggt intill. Servera din tomattortellini med ädelostsås som söndagsmiddag, eller ta till i veckan när det är bråttom.