Snabb kantarellpasta

-

Meatfree Monday och vegetarisk mat i magen. Äter ni mera vegetarisk mat nu jämfört med för några år sedan? Jag gör det definitivt, då jag äter vegetariskt flera gånger i veckan. Jag tycker att det är gott, det känns bra för vår jord och klimat samt att magen mår väldigt bra av vegetarisk mat. Till lunch idag gjorde jag en snabb kantarellpasta då jag hade några kantareller över från gårdagens middag.

Valfri pasta, jag hade spagetti denna gång
Kantareller, ca 10 svampar (köpt på affären, jag har tyvärr inte hittat några själv)
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör att steka i
1/2 -1 dl creme fraiche
Soja
Salt och svartpeppar
Ev dill på toppen

Dela kantarellerna i mindre bitar och lägg i stekpanna på medelvärme. Låt svamparna puttra lite och släppa ifrån sig en del vätska.

Sätt igång pastakastrullen och hacka din lök och vitlöksklyfta. Ta i lite smör bland svampen och lägg ner löken. Låt fräsa en kort stund och fyll sedan på med creme fraiche. Smaksätt med soja, salt och peppar. Stäng av plattan.

Häll av pastavattnet och häll ner spagettin i stekpannan. Rör om och snurra sedan upp pastan på en gaffel för att lägga upp snyggt på din tallrik. Plocka med lite kantarellbitar och strössla över, samt ett par drag med pepparkvarnen. Ifall du har dill hemma, så lägg någon kvist högst upp. Snyggt och gott!

Snabb kantarellpasta
Snabb kantarellpasta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera