Upperud 9:9 i Dalsland

-

I somras besökte vi ett otroligt häftigt ställe på vår rundtur. Upperud 9:9 i Dalsland är ett kombinerat hotell, café och aktivitetscenter som föll mig helt i smaken. Huset ligger längst ut på en udde, så efter att ha köpt lunch så gick vi ut på altanen och tittade ut över den fridfulla sjön Nedre Upperudshöljen. Där hade jag kunnat sitta än idag och bara insupa frid.

Upperud 9:9 i Dalsland
Hotell Upperud

Upperud ligger i norra Dalsland, inte långt ifrån Håverud – känd för sin akvedukt. Daniel är uppväxt i Dalsland och under vår roadtrip runt Dalsland så stämde vi träff med Daniels vän och poddkollega Sara Arnald som säsongsjobbade på Upperud 9:9 både förra sommaren och i år.

Upperud 9:9 i Dalsland
Lunch hotell Upperud
Upperud 9:9 i Dalsland

Det charmiga med Upperud var dels inramningen med att det gamla huset ligger precis vid sjön. Att det går att hyra kanoter och sticka ut för en fridfull paddling eller kanske prova på att slussa med en kanot. Delar av Dalslands kanal rinner genom Upperud, så under en promenad så fick vi se en slussning. Inte så märkvärdigt att det funkar egentligen, men mäktigt ändå! Jag kan stå och titta på och förundras hur och att det funkar.

Slussning Dalslands kanal

Tillbaka till hotellet och dess charmiga hotellrum. Huset är en gammal spannmålssilo som också har varit akvarium för fiskhandel. Men idag är det ombyggt till hotell. Hotellrummen är de gamla silofacken och de har sparat den charmiga liggande panelen och franska balkonger. Högt i tak och snygga alkover som du når antingen via trappa eller stege. Perfekt för barn (eller vuxna med barnasinnet kvar)!

Hotell Upperud
Charmiga alkover där barnen kan titta ner på de vuxna
Hotell Upperud
Snyggt bara!
Hotell Upperud
Hotell Upperud
Notera takhöjden. I like!

En otroligt häftigt ställe på en liten ort i Dalsland! Om du har vägarna förbi och har tid över, så sväng åtminstone in för en kopp kaffe på bryggan. Insup lugn och ro och att du har semester. Det var inte sista gången jag var här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera