Rabarber Gin Sour som lördagsdrink

-

Jag fortsätter på mitt rabarbertema (postade kladdkaka med rabarber igår) och bjuder på en god rabarber gin sour som lördagsdrink. Daniels kommentar vid sin första sipp var: Åh, den här var somrig!

Så ta vara på några rabarberstjälkar medan de är fräscha. Hacka ner i mindre bitar och frys in dem. Använd till kladdkaka, drinkar eller kanske min sommarkyckling med rabarber i vinter.

Men tillbaka till drinken. Några få ingredienser så har du en god lördagsdrink ikväll. För ett glas (receptet har jag hittat på Drinkoteket):

5 cl Pink Gin (men det funkar lika bra med Dry Gin)
3 cl rabarbersockerlag*
3 cl citronsaft
2 cl äggvita (för att få ett snyggt skum på toppen)
Is

Blanda alla ingredienser (utom is) i en shaker. Skaka din shaker så äggvitan bildar skum, men var beredd på att äggvitan också expanderar (så håll över diskbänken).

Rabarber Gin Sour som lördagsdrink

Lägg i några isbitar och skaka drinken kall. Häll upp i snygga glas och ta även av shakerhatten för att skrapa ner skum att lägga på toppen.

Rabarber Gin Sour som lördagsdrink

Rabarber Gin Sour som lördagsdrink

* Rabarbersockerlag (som räckte till fyra drinkar):

80 g rabarber
1 dl socker
0.75 dl vatten

Dela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med socker och vatten och låt koka tills rabarbern har kokat sönder. Låt svalna och sila sedan bort rabarbermoset (använd i din frukostfil-tallrik?). Då är rabarbersockerlagen klar.

Ifall du gör ”för mycket” rabarbersockerlag så går den att spara till nästa helg. Och då kanske du hellre dricker min rabarberdrink med gin och bubbel? Också väldigt god!

Rabarberdrink med gin och bubbel
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar