Skördefest 2021

-

Igår lördag så satte vi oss i bilen för ett besök på Skördefest 2021. Ett evenemang som pågår i två dagar, där olika gårdar öppnar upp och visar sin verksamhet och också passar på att sälja av årets skörd. Så verkligen lokalproducerad skörd såld av producenterna själva, väldigt trevliga människor.

Skördefest 2021

Vi åkte från Östersund och tog sikte på Skanderåsen och Höglunda Gård. En skylt jag åkt förbi många gånger och nu äntligen fick en anledning att svänga in. En väldigt mysig gård som även erbjuder B&B.

Höglunda Gård
Höglunda Gård

Mycket folk hade stannat till och strosade omkring på gården. Allt från små barn som sprang omkring och tittade på tuppar och får till äldre som gjort en utflykt. Här fanns allt från matservering till en säljlokal till loppis – allt blandat på en liten yta tillsammans med fåren och hönsen. Vi köpte med oss tunnbröd och honung och satte oss sedan i bilen för nästa gård.

Höglunda Gård
Höglunda Gård

Vi rundade Svenstavik och åkte mot Hoverberg. Här ligger Kossan i Berg året runt som har ett eget micromejeri. Dygnet runt ska du kunna komma hit och fylla på din mjölkflaska. Det här är också ett ställe jag sett och tänkt besöka och äntligen blev det av.

Kossan i Berg

Även här har de matservering på Skördefesten, de har sitt fik och butik öppen. Här var det lagom med lunch, så vi kalasade på en god burgare grillad någon meter utanför dörren.

Förutom att äta lunch så passade vi på att köpa deras egenproducerade Qumi Stekost som ska vara ett lokalproducerat alternativ till halloumi.

Kossan i Berg
Kossan i Berg

Nästa gård blev Trappnäs Gård i Kläppe. Här kom vi in på gården och kunde själva besöka växthuset för att plocka gurka eller tomater. Såklart fanns här också ett tält med servering och mera försäljning av rotgrönsaker.

Trappnäs Gård
Trappnäs Gård
Trappnäs Gård
Trappnäs Gård

Nu började orken ta slut, men vi hade ett besök kvar. Vi tog färjan från Håkansta över till Norderön och gick in hos Tivars Gård och servering. Även de hade matservering och försäljning utomhus men även inomhus var öppet.

Tivars Gård
Här skulle jag gärna tillbringa en sommardag, men det får bli nästa sommar.

Tivars matbuffé doftade magiskt gott, en köttgryta med svamp, men vi var inte riktigt så hungriga. Deras fikabuffé såg dessutom alldeles för god ut, så vi gick på det spåret denna gång.

Nu började klockan närma sig 17 och Skördefest 2021 var slut för idag. Skördefesten pågår även idag söndag, så packa in familjen i bilen och besök åtminstone en gård. Jag tyckte att det var så roligt och jag har fått se mycket av Jämtland som jag inte sett förut. Mysigt!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRabarberflarn med vispad ricotta
Nästa artikelRunStreak 500

Kommentera