Rabarberflarn med vispad ricotta

-

Har ni funderat över lördagsefterrätten ikväll? Här kommer ett recept från Tina Nordström på snabba rabarberflarn med vispad ricotta som var just jättegott! Inte för sött utan bara helt lagom.

Tina är en fantastisk kvinna som kan vara den som fyllde på mitt laga-mat-intresse när jag nyss flyttat hemifrån. Precis då körde hon serien Mat tillsammans med Tomas Tengby och jag såg nog varje avsnitt. Någon som minns det programmet och ordet Jättegott! som blev hennes signum?

Men tillbaka till efterrätten. Gå ut och ta vara på några smala rabarberstjälkar och så bjuder du familjen på denna efterrätt ikväll.

4 tinade smördegsark, skurna i ca 12 x 10 cm
4-6 rabarberstänger
3-4 msk farinsocker
1 msk maizenamjöl
1 ägg till pensling
250 g ricotta
1 msk florsocker
Valfri likör eller sprit till smaksättning, jag valde Cointreau

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut smördegsarken på en klädd bakplåt och pensla kanterna med ägg.

Skölj rabarbern och skär dem i stavar som är lika breda som smördegen. Vänd runt rabarbern med en blandning av farinsocker och maizenamjöl. Fördela rabarberlängderna i en fin rad mitt på smördegsarken och tryck ner dem lätt i degen. Strö över resten av sockerblandningen.

Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter eller tills de fått fin färg och puffat upp.

Rabarberflarn med vispad ricotta
En vacker skapelse serverad på mammas (mormors?) gamla porslin. En efterrätt värdig en fest egentligen.

Under tiden vispas ricotta med florsocker till en len kräm. Smaksätt med din favvolikör och servera en generös klick ricotta till de nybakade rabarberflarnen. Jag bjöd även på samma likör i glaset intill.

Rabarberflarn med vispad ricotta
Rabarberflarn med vispad ricotta
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar