Kolakakor med lakritschoklad

-

En av mina favoritkakor är kolakakor. De är både lätta, snabba att baka och alla tycker om dem. De går dessutom att variera i all oändlighet. I helgen gjorde jag en sats kakor och det blev kolakakor med lakritschoklad. Behöver jag berätta att de fick tummen upp hemma?

Kolakakor med lakritschoklad

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver (eller ½ tsk bikarbonat)
1 tsk vaniljsocker
1 förp Marabou Lakritschoklad

Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli mjukt. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och hacka chokladen. Blanda ner hacket i degen. Dela degen i två/tre delar och rulla till två/tre rullar. Lägg rullarna på en plåt (med bakplåtspapper) och platta till rullarna.

Grädda i ugnen i ca 15 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. Så goda tillsammans med ett glas mjölk eller en kopp kaffe.

Kolakakor med lakritschoklad
Kolakakor med lakritschoklad
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera