Pasta med kyckling och svamp

-

I senaste medlemstidningen från Coop så hittade jag receptet pasta med kyckling och svamp signerat Zeina Mourtada. Egentligen bara favoritingredienser, så det blev såklart en middag i helgen.

Jag försöker minska mängden kött vi äter, så jag tog bara hälften av den kyckling som stod i receptet – jag vet att jag äter protein så det räcker ändå och försöker hellre ersätta med något växtbaserat.

1 paket färsk pasta, vi hade tortellini
5-6 Champinjoner
2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1-2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk senap
1-2 msk japanskt soja
Salt & peppar
Timjan

Till servering:
Färska spenat
Färska tomater
Rostade frön
Svartpeppar

Börja med att dela champinjonerna på hälften och sen skära tunna skivor. Dela kycklingen i mindre munsbitar och hacka vitlöken. Sätt igång en pastakastrull.

Lägg svampen i en torr stekpanna och låt svampen få svettas lite vätska. Lägg dem åt sidan. Ta i olja eller smör i stekpannan och stek kycklingen så den får en yta, sista två minuterna kan du lägga i din hackade vitlök också. Ta gärna i timjan i stekpannan också.

Fyll på med grädde, creme fraiche, senap och soja och låt din gryta puttra så att kycklingbitarna blir helt klara.

När pastan kokat klart, häll av pastavattnet och häll ner pastan i samma stekpanna. Vänd runt så pastan täcks av den goda såsen och smaksätt med salt och peppar, ev mera timjan (jag älskar timjan!)

Pasta med kyckling och svamp

Förbered ett snyggt fat, bottna det med färsk spenat och häll sedan upp din pasta med kyckling och svamp. Garnera med färska tomater (de små är från sommarens odling) och rostade frön. Dra ett par drag med svartpepparkvarnen också. Ställ mitt på bordet och låt dina gäster ta för sig.

Pasta med kyckling och svamp
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Föregående artikelDrinken Lennart
Nästa artikelKolakakor med lakritschoklad

Kommentera