Asiatisk kycklingfärspanna med vitkål

-

Gjorde en riktigt god middag häromdagen, då jag fick till ett stort fat asiatisk kycklingfärspanna med vitkål. Jag valde att servera med färsk pasta då Saga gillar det bättre, men originalet är med ris.

Det är otroligt smidigt och vackert att servera ett stort fat med mat mitt på bordet och så får gästerna ta för sig. Middag allt-i-ett.

Receptet har jag hittat i Coops medlemstidning och nästan bara kopierat.

500 g kycklingfärs (funkar med fläskfärs också)
1-2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
Sriracha eller 1 hackad röd chili
200 g färsk vitkål
1/2 dl vatten
1/2 dl fisksås
2 msk japansk soja
1 msk honung, sirap eller socker (jag valde sirap)
1/2 citron, pressad citron

Att servera till:
1 förpackning färsk pasta, jag hade tortellini
2 salladslökar
Jordnötter
Ev koriander ifall ni gillar det
1/2 citron i klyftor

Sätt på en stekpanna och även pastavatten i en kastrull på sidan. Hacka vitlök och riv ingefära. Skär vitkålen i smala strimlor (enklast med en osthyvel). När stekpannan är varm så börjar du att steka kycklingfärsen. När den är stekt så tillsätter du vitlök, ingefära och sriracha och låter steka lite till.

Vänd ner vitkålen och rör om. Tillsätt vatten, fisksås, soja och sirap. Rör om och låt puttra tills pastan är klar.

Pressa över citronsaft och toppa sedan din panna med skivad salladslök, jordnötter, ett par drag med svartpeppar och citronklyftor. Jag valde att lägga upp allt på ett fat, men det går såklart att servera pastan för sig och den asiatiska kycklingfärspannan med vitkål för sig.

Asiatisk kycklingfärspanna med vitkål
Asiatisk kycklingfärspanna med vitkål
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar