Chokladmuffins deluxe på chokladmuffinsdagen

-

Igår var det en ny temadag, nämligen chokladmuffinsdagen. Tänk att det kan ha en egen dag? Lite crazy är det. Men chokladmuffins är gott, så jag såg till att mina kollegor på jobbet fick från affären och när jag kom hem så bakade jag mina egna chokladmuffins deluxe. Deluxe genom att de är fyllda med en god vaniljcreme.

Förut fanns det muffins med vaniljfyllning och när jag var på affären idag så letade jag efter dem. Det är verkligen jättelänge sedan jag åt sådana så jag minns inte tillverkare. Jag hittade en variant med palmolja i, så den la jag tillbaka och tog minimuffins utan palmolja istället. Någon som vet vilka jag menar?

Chokladmuffins deluxe
ca 18 st

150 g smör
2 ägg
2 dl naturell yoghurt
2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao

Sätt ugnen på 200 C. Smält smöret och ta kastrullen av plattan. Blanda ner socker, yoghurt och ägg. Vispa ordentligt.

Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat, kakao och vaniljsocker i en bunke för sig och vänd sedan ner mjölblandningen i smeten.

Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 13-15 minuter (alla ugnar är olika så känn med sticka, de ska inte vara kladdiga). Låt svalna helt, det passar tex utmärkt att göra muffinsarna dagen innan och fortsätta med fyllningen dag två.

Chokladmuffins deluxe
Chokladmuffins deluxe

Vaniljfyllning:

100 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1/2 msk vaniljsocker

Blanda philadelphiaosten med grädde, florsocker och vaniljsocker med en elvisp. Vispa till en fluffig smet och fyll en spritspåse (med spetsig tyll om ni har, annars går det bra utan).

Ta ut muffinsarna ur formarna när de svalnat och stick hål i botten (med tex skaftet på en sked). Stoppa in spritsen och fyll muffinsarna med fyllningen. Ställ tillbaka dem ner sina formar. Pudra över florsocker och servera. Yummie!

Chokladmuffins deluxe
Chokladmuffins deluxe
Chokladmuffins deluxe
Chokladmuffins deluxe
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Kommentera