Månadens längsta ord (?) kommer här som ett middagstips. Kanske som en god avslappnad fredagsmiddag? Jag pratar om vitlöksdoftande sweetchilikycklingpasta som vi har festat på ikväll, lillördag och allt.
Enkelt, ganska snabbt (förutom marinadtiden) och gott! Perfekt på många sätt och till många olika middagar. Vi fick mat över, så jag ser redan fram emot matlådan imorgon.
Vitlöksdoftande sweetchilikycklingpasta för fyra:
1 förp färsk pasta (fungerar så klart med torr pasta också)
2 st kycklingfiléer
4 msk olja
2-3 vitlöksklyftor
3 msk sweetchilisås
2 tsk färsk ingefära
Salt & svartpeppar
1/2 msk paprikapulver
1 röd paprika
1 st purjolök
Ca 2 dl grädde
Börja med marinaden. Blanda olja, finhackade vitlöksklyftor, chilisås, finhackad ingefära, salt, peppar samt paprikapulver. Dela kycklingen i munsstora bitar och lägg ner i marinaden. Låt kycklingen ligga i marinaden i ca 1 timme (eller längre, men ställ då in bunken i kylen).

Sätt igång en pastakastrull och ta fram en stekpanna. Stek kycklingen och all marinad samt tillsätt skivad purjolök. Häll på grädde och paprika i mindre bitar. Låt puttra några minuter tills kycklingen är klar. Koka under tiden pasta och rör ner den kokta pastan i såsen.
Ställ fram din vitlöksdoftande sweetchilikycklingpasta mitt på bordet och låt familjen/gästerna ta för sig. Riktigt gott för liten insats!

