Färsk Gran Panzerotti med brynt smör

-

Här kommer en lite lyxigare middag, så något för fredagsmiddagen? Det kanske är bra att få helgförslagen något tidigare ifall det är något ni skulle vilja handla hem för att laga? Kommentera gärna så kan jag anpassa mig. Färsk Gran Panzerotti med brynt smör och haricot verts var i alla fall väldigt gott och något jag kan äta många fredagar framöver.

Jag hittade receptet på Instagram men bytte ut ärtor mot haricot verts. Gott oavsett! Kom ihåg att ta fram dina haricot verts ur frysen i tid bara, så de hinner tina. Klipp dem också i kortare bitar. Receptet är lite på en höft, bara så du vet.

För två personer (vi blev inte jättemätta, men ganska lagom)

1 paket färsk Gran Panzerotti från Coop Gourmet (eller ett paket färsk ravioli går lika bra) – nedan kallad pastakuddar
Ca 25 g smör
1/2 gul lök eller 1 schalottenlök
10-15 haricot verts eller en näve gröna ärtor
Riven parmesan
Salt & Peppar

Mät upp smör i en kastrull och sätt igång en stekpanna. Låt smöret puttra och när ljudet nästan slutat så är det brynta smöret klart. Ställ åt sidan och lägg ner hackad lök. När pastakuddarna nästan är klara, vänd ner dina haricot verts i smöret.

Ta lite smör i stekpannan och även två dl vatten. Låt vattnet koka upp och lägg ner din pastakuddar. Låt puttra tills vattnet kokat bort, vänd pastakuddarna någon gång också.

Lägg upp dina pastakuddar på en snygg tallrik och ös brynt smör-blandningen ovanpå. Toppa med riven parmesan, salt och peppar. Voila – en lyxig middag serverad!

Färsk Gran Panzerotti med brynt smör
Färsk Gran Panzerotti med brynt smör
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar