Vi fortsätter med gröna rätter och tipsar återigen om ett veganskt recept från Jennie Walldén. Hon är från Korea från början och vill gärna lära ut det otroligt goda smakerna. Här en vego Bulgogi där jag följt hennes recept till punkt och pricka. Jag har inte lagat tillräckligt mycket asiatiskt för att våra ta ut svängarna än.
Häromdagen gjorde jag också Jennie’s väldigt goda jordnötsnudlar. Även de veganska. Tips!
400 g fast tofu (jag hade bara 250 g men det räckte till två personer)
200 g svamp
3 salladslökar
1 msk hackad gräslök
1 msk rostade sesamfrön
Bulgogisås
4 msk japansk soja
2 msk sesamolja
2 msk strösocker
1 msk risvinäger
2 vitlöksklyftor
Kokat ris till servering
Starta med att sätta igång riskastrullen. Blanda ingredienserna till såsen och ställ åt sidan.
Skär tofu i tärningsstora bitar. Skär svampen i munsstora bitar och salladslöken i ca 2-3 cm långa bitar. Hetta upp en stekpanna så det ryker. Ta i lite olja och stek tufun gyllene runt om. Tillsätt sedan svampen och låt den fräsa någon minut.
Häll ner bulgogisåsen i stekpannan och låt fräsa med. Lägg även i salladslök. Tofu och svamp kommer att suga åt sig av såsen och få god smak.
När riset är klart, lägg upp det i djupa tallrikar och toppa med bulgogiblandningen. Strö över gräslök och sesamfrön och servera din vego bulgogi.