Asiatiska jordnötsnudlar

-

Det är många som hakar på den gröna trenden nu och verkligen vill laga och äta mera grönt. Så också den kända TV-kocken Jennie Walldén som bland annat driver Restaurang Namu i centrala Malmö. Hos henne hittade jag dessa asiatiska jordnötnudlar som är veganska och supergoda! Passade utmärkt som god lördagsmiddag hos oss igår.

Asiatiska jordnötsnudlar

Asiatiska jordnötsnudlar har flera steg, så jag uppskattade att jag hade gjort i ordning hennes chiliolja på förmiddagen, så den var klar när jag började med middagen. Chilioljan går utmärkt att förbereda och som du kan förvara åtminstone en vecka i kylskåpet. Det går att göra alla delar samtidigt såklart, men då tar det lite längre tid.

Chiliolja

1 dl rapsolja
6 st vitlöksklyftor
4 salladslök
4-5 cm riven ingefära
1,5 msk chiliflakes
1,5 msk paprikapulver

Mät upp olja i en kastrull och lägg ner finhackade vitlöksklyftor och salladslök. Låt puttra på svag värme tills löken blivit mjuk. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner riven ingefära och kryddorna (kan ersättas med 3 msk gochugaru men det hade jag inte hemma).

Asiatiska jordnötsnudlar

Börja med att förbereda jordnötssåsen och även toppingen, så allt är redo när nudlarna kokat klart. Receptet nedan är beräknat för två personer.

Jordnötssås

0,5 dl japansk soja
0,5 dl jordnötssmör
2 msk balsamvinäger
2 msk sesamolja
1 msk strösocker

Topping

1 salladslök
1 pak choi
0,5 dl jordnötter
1 msk sesamfrön
1 kruka koriander

Nudlar för två personer (välj rätt nudlar för veganer alterntivt glutenfritt)

Börja med att blanda ihop ingredienserna för jordnötssåsen så sockret hinner lösa sig.

När du ska göra toppingen så börja med din pak choi och dela i mindre bitar. Lägg dem i botten på ett durkslag och ha redo när du häller av nudlarna. Hacka också salladslök och jordnötter och lägg i en skål.

Koka nudlarna och när de är klara så häller du av vattnet över din pak choi, det räcker med en kort blanchering för dessa. Ta fram snygga tallrikar och fördela nudlarna/pak choi på tallrikarna. Skeda över jordnötssåsen och toppa sedan med salladslök, jordnötter, sesamfrön och koriander. Servera direkt!

Asiatiska jordnötsnudlar
Asiatiska jordnötsnudlar
Min gula vägg i köket som kom till första helgen i 2022 – det känns så bra med mera färg!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar