Sandefjordsås

-

En sås som jag hört talas om flera gånger, men aldrig kommit mig för att laga, är Sandefjordsås. Det kan iof ha att göra med att vi äter fisk rätt sällan, vilket är synd. Fisk är gott! Men det kanske kan bli ändring på det under 2022?

Min tanke för middagen var att laga en form mandelfisk på torsk och potatismos till det. Lagom ospännande men ändå ok vardagsmiddag. Saga kommer hem från skolan, frågar vad vi ska äta och utbrister: då ska vi ha Sandefjordsås till!

Saga får i uppdrag att laga, då jag inte har receptet i huvudet, vilket hon gärna gör. Min köksstjärna som kommer att gå långt inom restaurang – det är jag helt övertygad om!

Sandefjordsås har en väldigt god smak fastän den är enkel att göra. Jag kommer definitivt servera den igen. Jag ser redan fram emot vårens primörer som kommer att passa bra till! Först ut en bas som du sedan kan smaksätta lite olika.

1 dl grädde
1 dl creme fraiche
100 g smör
Salt & vitpeppar

Börja med att smälta smöret och ställ kastrullen åt sidan. Lägg ner creme fraichen och låt allt smälta samman. Häll sedan ner grädden och rör ihop det till en sås. Smaksätt med salt och vitpeppar.

Sandefjordsås

Valfri smaksättning, tex den vi hade till kvällens middag:

1 finhackad rödlök (kanske helst schalottenlök för att behålla den vita såsen)
1-2 msk rom, idag hade vi tångrom
Några droppar vitvinsvinäger

Blanda ner rödlök och rom och smaksätt sedan med några droppar vitvinsvinäger. Gott till vår fiskmiddag!

Mandeltorsk med sandefjordsås
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar