Mandeltorsk i form

-

Fisk som sagt, det äter åtminstone inte vi för ofta. Men igår blev det mandeltorsk i form som passade fint! En rätt att ta till när du har lite mera tid att spendera i köket, då det är lite fix med både fiskformen och sen potatismoset. Ta fram fisken från frysen i tid bara, så den hinner tina.

400 g fryst torsk som hunnit tina
Salt
1/2 citron
5 cm zucchini
4-5 färska champinjoner

75 g smör
1 1/2 dl ströbröd eller panko
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1/2 dl persilja
1/2 dl sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en form. Lägg i den tinade torsken och strö på salt och pressad citron. Skär zucchini i tärningar och svampen i skivor och strö ut bredvid fisken.

Smält smör i en kastrull och blanda ner ströbröd eller panko (jag hade hälften/hälften). Fortsätt med en finhackad vitlök, tomatpuré och persilja och blanda ihop. Strö ut detta över fisken och grönsakerna.

Mandeltorsk

Toppa med flisad sötmandel och stoppa även in en termometer i fisken. Sätt in i ugnen och värm fisken till 50 grader. Ta ut fisken och ställ fram hela formen på bordet. Servera med potatismos och någon god sås – gärna en sandefjordsås.

Mandeltorsk

Snyggt, gott och åtminstone en fiskrätt denna vecka.

Mandeltorsk med sandefjordsås
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar