Fisk som sagt, det äter åtminstone inte vi för ofta. Men igår blev det mandeltorsk i form som passade fint! En rätt att ta till när du har lite mera tid att spendera i köket, då det är lite fix med både fiskformen och sen potatismoset. Ta fram fisken från frysen i tid bara, så den hinner tina.
400 g fryst torsk som hunnit tina
Salt
1/2 citron
5 cm zucchini
4-5 färska champinjoner
75 g smör
1 1/2 dl ströbröd eller panko
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1/2 dl persilja
1/2 dl sötmandel
Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en form. Lägg i den tinade torsken och strö på salt och pressad citron. Skär zucchini i tärningar och svampen i skivor och strö ut bredvid fisken.
Smält smör i en kastrull och blanda ner ströbröd eller panko (jag hade hälften/hälften). Fortsätt med en finhackad vitlök, tomatpuré och persilja och blanda ihop. Strö ut detta över fisken och grönsakerna.
Toppa med flisad sötmandel och stoppa även in en termometer i fisken. Sätt in i ugnen och värm fisken till 50 grader. Ta ut fisken och ställ fram hela formen på bordet. Servera med potatismos och någon god sås – gärna en sandefjordsås.
Snyggt, gott och åtminstone en fiskrätt denna vecka.