Blomkålsgratäng med chorizo

-

Vi äter nästan bara vegetarisk mat 2022 och det känns bra. Men även om jag gillar vegetarisk mat så kan det vara gott med lite kött ibland. Inte att köttet spelar huvudrollen men att det ändå finns med som en smaksättare. Så var det med blomkålsgratäng med chorizo. Den smakrika korven finns med, men bara som en liten smaksättare.

1 blomkålshuvud
2 msk olivolja
1-2 chorizokorvar

Nötsmör:

50 g rumsvarmt smör
1 dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta, finhackad
50 g sötmandel, hackade
1/2 citronskal

Sätt ugnen på 200 grader och skär först blomkålen på hälften för att sedan fortsätta skära skivor. Lägg i en ugnsform och fördela olivolja ovanpå. Tillaga ca 20 min i ugnen.

Rör ihop nötsmöret och dela chorizon i mindre bitar. Fördela både nötsmör och chorizobitar över blomkålen och sätt in i ugnen ytterligare 10 min.

Blomkålsgratäng med chorizo

Servera tillsammans med ris eller pasta.

Blomkålsgratäng med chorizo
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar