Sagas getostsallad med gräslöksmajonnäs

-

Salladsäsongen börjar närma sig och det känns så fräscht att ställa fram ett stort vackert fat med en god sallad. Saga uppehåller sig mer och mer i köket och visar att hon kan sätta smaker i mat. Igår hade hon gett mig en inköpslista till Sagas getostsallad med gräslöksmajonnäs och när det närmade sig middag satte hon igång.

Allt är lite på en höft då jag inte var med själv, men också enkelt att ta lite mera ifall ni är fler runt bordet. Vi var tre stycken denna gång. Det fungerar utmärkt att ta lite vad ni har hemma också alternativt tömma kylen/skafferiet.

Getostsallad

Färsk spenat
1 fänkål
1 liten gul lök
1 salladslök
Strimlade soltorkade tomater
1 tomat
1 snackpaprika
1 mozzarella
1/2 chevreost (helt biten väger 180g)
Hackad sötmandel
Rostade pinjenötter
Peppar
Balsamicovinäger
Rapsolja med smak av basilika, Gunnarshögs

Gräslöksmajonnäs

1 dl gräslök
1,5 dl rapsolja
1 ägg
vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
Några droppar citron
salt & peppar

Börja med gräslöksmajonnäsen. Lägg gräslök och rapsolja i en hög och smal bunke, precis så mixerstaven får plats. Mixa sönder gräslöken i olja. Knäck i ett ägg och forsätt mixa, med mixerstaven stilla i botten. När mixerstaven gjort sitt och du har en krämig majonnäs så är det enkelt att smaksätta den. Saga valde några droppar vitvinsvinäger och citron samt en riven vitlöksklyfta. Smaksätt med salt och peppar.

Fortsätt med getostsalladen. Ta fram ett par nävar färsk spenat. Hyvla fänkål på en mandolin och hacka lök och salladslök. Fördela på ett snyggt fat. Fortsätt med hackad tomat och paprika och soltorkade tomater-strimlor. Fördela bitar av getost (chevre) och mozzarella samt toppa med hackad sötmandel och rostade pinjenötter. Smaksätt med balsamico, en god olja och peppar. Ringla gräslöksmajonnäs ovanpå alternativt servera på sidan om.

Smaklig måltid!

Sagas getostsallad med gräslöksmajonnäs


Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBlomkålsgratäng med chorizo
Nästa artikelKoreansk chiliolja

Kommentera