En ny vegetarisk asiatisk middag kommer här. En middag som kanske inte låter jättespännande, men som uppskattades av alla runt bordet här hemma. Okonomiyaki – japansk kålpannkaka kan du skära upp i tårtbitar och servera en bit. Jag valde att lägga till jordnötter, alltid gott med lite krisp och olika mixturer i munnen.
En rätt från Jennie Walldén igen och den här rätten räcker till 2-3 personer.
Okonomiyakisås:
2 msk ketchup
1 msk worchestersås – byt till 1 tsk soja och en nypa Herbamare för vego
1 msk ostronsås – ersätt med teriyakisås för vego
1 tsk strösocker
Kålpannkaka:
5 cm purjolök, i tunna skivor
3-4 nävar vitkål, tunt strimlad på en mandolin
0,5 dl vetemjöl
2 stora ägg
0,5 msk japansk soja
Till servering:
Majonnäs eller Srirachamajonnäs
Rostade sesamfrön
1 salladslök, tunt skivad
Jordnötter
Börja med Okonomiyakisåsen. Blanda ihop och ställ åt sidan.
Ta fram en större bunke och skiva purjolök samt hyvla/strimla vitkålen tunt. Strössla över vetemjöl och vänd runt i bunken. Ta fram en annan bunke och vispa ihop ägg tillsammans med soja. Häll över vitkålen och blanda runt så äggsmeten täcker.
Ta fram en stekpanna och ta rapsolja i botten. Lägg ner vitkålen och tryck till så den blir kompakt. Låt fräsa ett par minuter och vänd den sedan – enklast att känna så pannkakan är loss med hjälp av en stekspade och sen ta hjälp av en tallrik (lägg tallriken över stekpannan och vänd sedan alltihopa – ta i mera olja och låt pannkakan glida ner i stekpannan igen). Låt pannkakan gräddas även på denna sida och lägg sedan upp den på ett snyggt fat.

Stryk eller pensla ut Okonomiyakisåsen över hela pannkakan och ta även på lite majonnäs alt srirachamajonnäs.

Toppa till sist med tunt skivad salladslök och rostade sesamfrön. Ev jordnötter också.
