Fläskytterfilé i sambalsås

-

Vi har renoverat vårt vardagsrum strax före påsk och då jag plockade ur vår bokhylla så ramlade det ut ett gammalt recept. Ett recept på fläskytterfilé i sambalsås som jag vet att jag lagade mycket i början av 2000-talet. Jag blev såklart sugen att prova receptet igen och blev inte besviken den här gången heller. Så enkelt och så gott!

Ca 1100 g fläskytterfilé
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2-3 msk kinesisk soja
1-3 tsk sambal oelek

Att servera till:
Ris eller potatis
En god sallad

Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fläskytterfilén och skär i cm-tjocka skivor. Lägg dem omlott i en ugnsform.

Vispa ihop creme fraiche och lite grädde i en bunke först, så du får en slät sås. Fyll på med resterande grädde samt soja och sambal oelek (här slarvade jag och tänkte att creme fraichen skulle lösa sig i ugnen, men det gjorde den inte. Därför är min sås lite klumpig). Sätt in i ugnen i 1 timme och gör något annat kul under tiden. Själv tog jag dagens löprunda, det passade perfekt!

När det är en kvart kvar av köttet i ugnen, sätt igång en riskastrull och sväng ihop en god sallad. Ställ fram hela ugnsformen på bordet och servera din fläskytterfilé i sambalsås tillsammans med ris och sallad. Riktigt gott!

Såsen är lite rinnig, så vill ni göra en snyggare servering, så lyft ur köttet och lägg i en ny form. Häll ner såsen i en kastrull och gör den tjockare med hjälp av lite vetemjöl. Häll sedan den något tjockare såsen över köttet igen.

Fläskytterfilé i sambalsås
Fläskytterfilé i sambalsås
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMingelpotatis med rom
Nästa artikelLaxpudding med brynt smör

Kommentera