Igår var det måndag kväll och vi hade varit borta över helgen, så det ekade tomt i kylskåpet. Men jag var inte så pigg på att svänga förbi någon butik heller. Så det blev att hitta på något på det som fanns hemma helt enkelt. Det resulterade i en god vegetarisk färssås med svamp, serverad med pasta och ett glas vin. Lagat lite på en höft på det vi hade hemma.
Valfri svamp, jag hade hittat en fårticka och fyra taggsvampar
Vegofärs, jag valde Anamma
1 liten gul lök
0,5 zucchini
0,5 burk smaksatt tomatpastasås (alternativt krossade tomater)
Ca 0,5 dl grädde
Salt & peppar
Ev mera kryddor, jag gillar tex rosmarin, timjan eller oregano
Ev riven parmesan
Valfri pasta
Börja med svampen, rensa och dela i småbitar. Lägg i en stekpanna och värm på svag värme så svampen får vätska ur sig. När svampen börjar bli torr, höj värmen ett par snäpp och häll ner vegofärs tillsammans med hackad lök så det får fräsa ett par minuter.
Fortsätt med en pastasås och lite grädde och låt allt puttra ihop medan pastan kokar. När pastan är klar, häll av vattnet och häll ner pastan i färssåsen. Blanda runt och ställ fram vegetarisk färssås med svamp för servering. Gärna tillsammans med riven parmesan.

Ja, den här var verkligen riktigt bra!
Vad kul att du tycker det! :)