Vegetarisk färssås med svamp

-

Igår var det måndag kväll och vi hade varit borta över helgen, så det ekade tomt i kylskåpet. Men jag var inte så pigg på att svänga förbi någon butik heller. Så det blev att hitta på något på det som fanns hemma helt enkelt. Det resulterade i en god vegetarisk färssås med svamp, serverad med pasta och ett glas vin. Lagat lite på en höft på det vi hade hemma.

Valfri svamp, jag hade hittat en fårticka och fyra taggsvampar
Vegofärs, jag valde Anamma
1 liten gul lök
0,5 zucchini
0,5 burk smaksatt tomatpastasås (alternativt krossade tomater)
Ca 0,5 dl grädde
Salt & peppar
Ev mera kryddor, jag gillar tex rosmarin, timjan eller oregano
Ev riven parmesan

Valfri pasta

Börja med svampen, rensa och dela i småbitar. Lägg i en stekpanna och värm på svag värme så svampen får vätska ur sig. När svampen börjar bli torr, höj värmen ett par snäpp och häll ner vegofärs tillsammans med hackad lök så det får fräsa ett par minuter.

Fortsätt med en pastasås och lite grädde och låt allt puttra ihop medan pastan kokar. När pastan är klar, häll av vattnet och häll ner pastan i färssåsen. Blanda runt och ställ fram vegetarisk färssås med svamp för servering. Gärna tillsammans med riven parmesan.

Vegetarisk färssås med svamp
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar