Spenat- och ädelostpasta

-

En favorit i repris, en spenat- och ädelostpasta som jag svängde ihop på min lunchrast här hemma. En favorit både för att det är väldigt gott och för att det går snabbt att laga. Perfekt för en snabb lunch eller vardagsmiddag. Att den är vegetarisk dessutom gör att den passar in på dagens Meatfree Monday.

Valfri pasta, idag hade jag färsk fettuccine hemma
2 dl creme fraiche
1 liten påse färsk spenat
1/2 förpackning Kvibille ädelost
Salt och peppar

Sätt igång pastavattnet i en kastrull och ta fram ytterligare en kastrull. Mät upp creme fraiche och delar av Kvibilleosten (ta så mycket du vill ha/gillar ädelost) och värm på medelvärme till osten smält i creme fraichen. Lägg ner den färska spenaten, den kommer väldigt snart att tappa i storlek och bli en del av såsen.

Häll av pastavattnet och häll sedan ner pastan i ädelostsåsen. Skopa upp på en tallrik och toppa gärna med extra svartpeppar.

Spenat- och ädelostpasta
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar