Jordnötshummus

-

För några veckor sedan såg jag en bild på Vegomagasinets instagram, en snygg bild på jordnötshummus. Det lät väldigt gott då jag gillar både hummus och jordnötter i alla dess former och igår hade jag tid över för att mixa ihop min hummus.

Om du istället vill ha förslag på andra sorters hummus, så har jag min samling här. Du kanske har provat en smak som jag borde prova? Tipsa gärna!

1 förp. kikärtor (det går också att koka sina egna kikärtor, se här)
1 finhackad vitlöksklyfta
0,5 msk riven färsk ingefära
1 msk soja
ca 0,5 dl jordnötssmör
0,5-1 dl vatten
Salt

Häll av kikärtorna (spadet kan du använda för att göra veganska maränger – riktigt goda!) och lägg i en mixer. Lägg i övriga ingredienser förutom vatten och börja mixa. Häll i lite vatten i taget medan mixern jobbar. När du tycker att du mixat tillräckligt – mixa en stund till. En hummus är alltid väldigt slät. Smaksätt med salt.

Servera din jordnötshummus tillsammans med vitlöksbröd/pitabröd och lite sallad. Vill du ha matigare middag så servera tex falafel på sidan. Ett plockbord med lite allt möjligt du har hemma och behöver göra av med.

Jordnötshummus
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Veckomatsedel vecka 7

Pulled pork med fläskkarré

Yoghurt med stekt ägg

Populära kategorier

Lämna ett svar