Vegansk tofu bowl

-

Saga går som ni kanske vet vid det här laget på Restaurang & Livsmedel sista året och vi pratar ofta mat hemma. Jag tycker att det är jätteskoj att ha en likvärdig (överlägsen i vissa ämnen) part att diskutera med. Sen lagar hon god mat också såklart! Häromkvällen kom jag hem från veckans löpgrupp och middagen var i princip klar. När jag klev in genom dörren så la hon upp vegansk tofu bowl medan jag tog en varm dusch. Guld värt!

När du lägger ihop en bowl så är måtten eller ingredienserna inte speciellt viktiga. Ta det du gillar och lägg upp snyggt i en skål eller tallrik. Ungefär så här gjorde Saga:

1,5 dl okokt jasminris (blev lagom oss två)
Sushivinäger
Picklad rödlök
Tofu naturell
Ca 1 dl Teriyakisås
Ca 4 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Strimlad vitkål
Strimlad paprika
Skivad gurka
Avokado (köpte fryst som fick tina)
Sojabönor (köpte fryst som fick tina)
Chilirostade sesamfrön
Ev färsk koriander

Sätt igång en riskastrull på spisen. Häll upp teriyakisås i en kastrull och lägg ner strimlad ingefära och hackad vitlök. Värm långsamt och rör då och då. Lägg ner tärnad tofu så den får smak av teriyakisåsen.

Ta fram snygga tallrikar och lägg riset som en hög i mitten. Fortsätt med ingrediens för ingrediens och runda riset i varsin hög. Lägg teriyakitofu högst upp och toppa med chilirostade sesamfrön.


Vegansk tofu bowl
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar