Skumtomtefudge Cola

-

Igår ramlade snön ner i mängder och jag vaknade upp till ett vitt landskap. Jag vet att det kommer att tina bort, men så länge snön ligger så njuter jag av en ljusare värld. Med snön kommer också julkänslorna galopperande och då blev det dags för årets första julgodis, nämligen skumtomtefudge Cola.

Ni kanske känner till att jag gör skumtomtefudge av årets smak varje år, så 2017 släpptes smaken Lingon, 2018 släpptes smaken Kola, 2019 släpptes smaken Polka, 2020 blev det istället Blåbär och slutligen släpptes smaken Äpple och Kanel 2021 (hänvisning till mina egna fudgeinlägg).

Nu är det dags för årets smak och den heter Cola. Köpa hem det som behövs och ställa sig vid spisen. En kort stund senare så kan du hälla upp en god smet i en bakplåtspappersklädd form och kyla den. Sen är det bara att skära upp godbitarna och ställa fram. Jag varnar för en rykande åtgång och du kanske får koka mera ganska snart… Då kan du också variera dig med den klassiska smaken på skumtomtarna.

Skumtomtefudge Cola

1 påse skumtomtar, ca 12 st
50 g smör
1,5 dl socker
1 dl grädde
150 g vit choklad (tips – köp chokladknappar, de är redan ”hackade” och dessutom billigare i inköp)

Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och låt koka upp. Låt koka tills tomtarna smält och allt har blivit en homogen smet. Det behövs inga termometrar, utan kör på att smeten är jämn. Under tiden hinner du också ta fram en ugnsfast form med ett bakplåtspapper.

Ta kastrullen åt sidan och häll ner dina chokladknappar (alternativt hackad choklad). Ibland får jag sätta tillbaka kastrullen på spisen en kort stund, så chokladen smälter in i smeten bättre. Häll upp smeten i din ugnsfasta form och låta smeten rinna ut till ett jämnt lager.

Ställ in formen i kylen och låt kallna. Skär sedan snygga kuber av din Skumtomtefudge Cola och bjud alla nära och kära.

Skumtomtefudge Cola
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar