Skumtomtefudge Äpple Kanel

-

Årets jul smyger igång iom att vädret blir kallare och råare utomhus. Och årets jul innebär också årets smak av skumtomtar. Det är roligt med årets smaker, jag brukar alltid köpa året smak av både skumtomtar och glögg – oavsett om jag tror på smaken eller inte. Just skumtomtar brukar jag också göra årets fudge med, vilket kommer idag. Skumtomtefudge Äpple Kanel.

Jag har gjort årets fudge i flera år och det är lite kul att titta tillbaka. 2017 släppte de Lingon, 2018 släppte de Kola, 2019 släpptes Polka och 2020 blev det Blåbär (hänvisning till mina egna fudgeinlägg).

Skumtomtefudge Äpple Kanel

Skumtomtefudge är en enkel godis som endast kräver några få handgrepp:

1 påse skumtomtar, ca 12 st
50 g smör
1,5 dl socker
1 dl grädde
150 g vit choklad (tips – köp chokladknappar, de är redan ”hackade” och dessutom billigare i inköp)

Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och låt koka upp. Låt koka tills tomtarna smält och allt har blivit en homogen smet. Det behövs inga termometrar, utan kör på att smeten är jämn. Under tiden hinner du också ta fram en ugnsfast form med ett bakplåtspapper.

Ta kastrullen åt sidan och häll ner dina chokladknappar (alternativt hackad choklad). Ibland får jag sätta tillbaka kastrullen på spisen en kort stund, så chokladen smälter in i smeten bättre. Häll upp smeten i din ugnsfasta form och låta smeten rinna ut till ett jämnt lager.

Ställ in formen i kylen och låt kallna. Skär sedan snygga kuber av din Skumtomtefudge Äpple Kanel och bjud alla nära och kära. Räkna med strykande åtgång!

Skumtomtefudge Äpple Kanel
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar