Halloween – Den stora godisveckan utan palmolja

-

Då vi har Halloween till helgen, så räknar jag att vi har gått in i den stora godisveckan. I alla fall höstens godisvecka – påsken får nog räknas som årets största godisvecka.

Jag har också handlat godis även om jag egentligen inte äter så mycket. Men jag får se ifall jag kanske hittar på något bakverk med godis i. Jag valde att handla på Hemmakväll och där upptäckte jag att de faktiskt märker sitt godis på ett bra sätt.

Den stora godisveckan

Som ni förmodligen vet så undviker jag palmolja så långt det bara är möjligt, då palmolja i princip betyder att regnskogen huggs ner. Läs gärna mina inlägg om palmolja och försöka undvika det då ni kan – Det luriga är att det är palmolja i så mycket. Även i godis.

Tillbaka till Hemmakväll och deras märkning. Jag upptäckte inte märkningen först, men hann märka det innan jag plockat något felaktigt godis iaf. Intill den vanliga innehållsförteckningen så har de tre kryss på en enkel lista. Dels ifall godiset är veganskt, dels ifall det är fritt från palmolja och till sist ifall det är utan gelatin. Och jag ber om ursäkt för dåliga bilder, men ni ser ändå märkningen som jag menar.

Den stora godisveckan
Palmoljefritt godis
Den stora godisveckan
Den stora godisveckan

Jag uppskattar verkligen när våra leverantörer anstränger sig för att göra det lättare för oss konsumenter att välja rätt. Bra Hemmakväll!

Vad säger ni? Ska vi fira en Halloween – den stora godisveckan – utan palmolja i år? Och även en jul utan palmolja genom att välja rätt chokladaskar?

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar