Kycklingfärslasagne med Ajvar

-

Nu mina vänner ska ni få ett riktigt gott recept! Det kanske blir er nya favorit? Den åkte i alla fall upp på min favoritlista. En kycklingfärslasagne med Ajvar som jag gjorde i helgen. Riktigt god till middag och till och med ännu godare dagen efter. Inspiration har jag fått från Sofia Henriksson men jag bytte ut hennes tomater mot oliver.

Så det vore perfekt om du hinner göra lasagnen ikväll och sen ha fredagsmiddagen redan klar, behöver endast värmas upp imorgon.

500 g kycklingfärs (funkar säkert med vegofärs också)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 dl Ajvar relish
Ca 1 dl oliver, delade i mindre bitar
1 msk japansk soja
1 buljongtärning
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
1 tsk chilipulver (valfritt)
Lasagneplattor (jag använde färska men det funkar lika bra med torra)
Ca 3 dl riven Västerbottensost

Bechamelsås:
50 g smör
0,5 dl vetemjöl
Ca 5 dl mjölk
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och fräs ett par minuter i en stekpanna. Lägg sedan i hackad vitlök och tomatpuré och fräs någon minut till. Ta lökfräset åt sidan och höj värmen. Lägg ner kycklingfärs och fräs tills den fått färg. Häll på lökfräset tillsammans med ajvar relish och blanda. Smaksätt med kryddorna, soja och oliver och låt puttra ihop medan du gör bechamelsåsen.

Kycklingfärslasagne med Ajvar

Smält smöret och häll ner mjölet. Vispa så mjölet blandas ut i smöret. Häll ner lite mjölk och fortsätt vispa – lagom till att det kokar upp så tjocknar såsen och du får hälla på mera mjölk. Smaksätt med salt & peppar och häll i hälften av den rivna Västerbottensosten. Rör till osten har smält och blandat sig i såsen.

Montering Kycklingfärslasagne med Ajvar

Ta fram en ugnsform och häll ett lager bechamel i botten. Lägg på ett lager lasagneplattor följt av kycklingfärsröran. Ny lasagneplatta och mera kycklingfärsröra. När röran är slut så toppar du med ett lager lasagneplattor och sedan resten av bechamelsåsen. Toppa till sist alltihopa med resterande riven Västerbottensost. Sätt in i ugnen och grädda din kycklingfärslasagne med Ajvar tills den fått färg. Ta ut ugnsformen och låt den stå ett par minuter.

Kycklingfärslasagne med Ajvar

Servera din krämiga lasagne tillsammans med en god sallad och gärna några ränder balsamicovinäger. Gott gott!

Kycklingfärslasagne med Ajvar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelFebruari 2023
Nästa artikelKiwi Daiquiri som fredagsdrink

Lämna ett svar