Februari 2023

-

Så har en ny månad gått och vi ser fram emot vårvintern här i Jämtland! Denna femte årstid är den bästa årstiden ifall du frågar mig. Vi har haft lite trist väder med plusgrader senaste tiden, men från och med lördag ska det bli minusgrader igen. Och med trist väder ute, såklart hinner vi med en blick i backspegeln? För här kommer februari 2023.

Månadens förstaplacering intas denna månad av en sallad. En perfekt sallad i dessa tider, då den både är billig och i säsong. God är den också, så fastän den heter Treveckorssallad så brukar den aldrig räcka i tre veckor.

Treveckorssallad med vitkål och morötter

Månadens andra populäraste recept var mina kladdiga kladdkakemuffins. Också perfekt, då de egentligen är godast när de är lite halvfrusna. Så ta ut dem ur frysen när du vet attt du ska få besök, så blir de perfekt lagom till att kaffet är kokat och gästerna kommit in.

Kladdkakemuffins

Andra goda recept från februari 2023

Bloggmässigt så vill jag inte promota ett recept det första jag gör, utan berätta om Sagas första tävling i kocksammanhang. Hon och en klasskompis var med i Juniormedaljen med tävlande från hela Norrland. De hade en fantastiskt god rätt, så jag hade gett dem guldmedaljen direkt, men tydligen så var det några som var bättre än Saga ändå.

Sagas tävlingsrätt i Juniormedaljen 2023

Nästa tips från månaden som gått får bli mitt inlägg med 10 tips för en lyxig vardagsmiddag. Jag hoppas att med mina tips kunna göra fler middagar lite roligare – vilket gör att våra barn tycker om att sitta vid middagsbordet och faktiskt umgås. Och det kostar knappt något heller – jag menar mest att vi ska använda saker vi redan har. Att äta t ex makaroner & falukorv blir så mycket godare om det är vackert dukat och en lugn stämning runt bordet.

10 tips för en lyxig vardagsmiddag

Lagom till Alla Hjärtans Dag så gjorde jag Rostas med parmesanpotatis och bearnaisesås med brynt smör. En väldigt omtyckt rätt runt vårt bord.

Rostas med parmesanpotatis och bearnaisesås med brynt smör

Och salladen ni ser på bilden ovan är också riktigt gott. Det är en fransk morotssallad vid namn Carottes Râpées – testa den om ni inte gjort det förut. Så enkel men så god!

Carottes Râpées

Sen vill jag tipsa om mina salamirosor för nästa gång du ska servera en plockbricka. Enkla och vackra rosor som pryder vilken bricka som helst. Komplettera med en god ost, någon marmelad och lite god frukt.

Salamirosor till plockbrickan

Om du inte vill ställa fram en plockbricka, så är det också väldigt gott med fetaostsnittar. De är färdiga och bara för gästerna att hugga in.

Fetaostsnittar till fredagsdrinken
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar