Åh, dessa snittar blev så snygga och goda så jag har redan lust att göra en laddning till. Fetaostsnittar till fredagsdrinken – smaksatta med pistage och färsk rosmarin.
1 bit fetaost
Ca 2 msk creme fraiche
Saft från 0,5 citron
Baguette- eller surdegsbrödsskivor
Pistagenötter
Honung
Färsk rosmarin
Mosa fetaosten i en skål och tillsätt creme fraiche och citron så den blir följsam och lätt att jobba med. Ställ gärna in skålen i kylskåpet så blir den lite fastare.
Smörstek brödskivorna så de får en lite gräddad yta och lägg sedan upp dem på ett snyggt fat. ”Ägga” fetaoströran (dvs ta två skedar och forma röran till ett ägg) och lägg upp på brödbitarna.
Garnera dina fetaostsnittar med flytande honung (värm honung i micron några sekunder så blir den mera flytande), hackad pistage och hackad färsk rosmarin.
Servera dina fetaostsnittar till fredagsdrinken eller ett glas bubbel.
Jisses så gott. Måste testa snarast. Tack för ett lockande tips!
Kram Kajsa
https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Ja! Jättegott (och jätteenkelt) :)
Jag hinner tänka att dessa också kommer att passa utmärkt i sommarvärmen när man sitter utomhus och umgås.