New York Sour

-

Förra helgen var Daniel och jag ute på stan och åt en väldigt god middag på Jazzköket. Då vi inte riktigt kände oss klara med kvällen så gick vi till Lagerbaren i huset intill. Där testade vi några drinkar blandade av en riktig bartender. Riktigt kul att slippa blanda själv utan jobbet gjort av ett proffs. Bland annat så testade jag en New York Sour, en drink som jag velat testa länge.

New York Sour är en klassisk och god drink. I grunden är det en Whiskey Sour, men med ett tillägg av rödvin. Det kan låta som en obetydlig twist, men resultatet blir en härligt bärig drink med stort djup. Det sägs att New York Sour skapades i Chicago i slutet av 1800-talet och att den från början hade namnet Continental Sour.

5 cl Bourbon whiskey
3 cl Citronjuice
2 cl Sockerlag
2 stänk Angostura Bitters
2 cl Äggvita
ca 2-3 cl Rött vin

Häll whiskey, citronjuice, sockerlag, bitters och äggvita i en shaker. Torrskaka utan is för att bygga upp en bra textur och få äggvitan att skumma sig.

Tillsätt is och skaka drinken kall. Sila upp i ett tumblerglas med en stor isbit.

Vänta någon minut så att skummet hinner sätta sig lite innan du försiktigt ”floatar” rödvinet på toppen så att det lägger sig fint under skumkronan.

New York Sour
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar